Pai med chevre, squash, vårløk og valnøtter
Legg de frosne butterdeig platene på et bakepapirdekket stekebrett og la tine
ca 20 min.
Del hver plate i to med en spiss kniv.
Ikke klem på platene, da vil de heve seg ujevnt under stekingen.
Kjør sammen valnøtter og olje til en grov masse i en hurtighakker, tilsett frisk timian og persille mot slutten.
Skyll, finsnitt vårløk eller purre, skjær squash i tynne strimler og finhakk
hvitløk og surr mykt i smør og vann på middels varme til vannet er dampet
bort.
Lag et snitt ca 1 cm inn fra kanten på butterdeig stykkene, legg på vårløk og
squashblandingen på hver av butterdeig bitene, legg over skiver av chevre og
fordel valnøttene over.
Stek på nederste rille i varm stekeovn ved 200 oC i 15-20 min, til butterdeigen har hevet seg og osten har smeltet.
Server straks.
Legg ev litt ruccola eller feldt salat ved servering.
Se videre: