Ovnsbakte rotgrønnsaker

Velg grønnsaker etter tilgang. Husk å velge grønnsaker som har lik koke/steketid eller skjær grønnsaker med lang koketid i mindre biter og grønnsaker med kort koketid i større biter. Tørkede urter egner seg like godt som friske urter.

Skrubb poteter med tynt skall og del i båter. Poteter med tykt skall skrelles. Skrell og del resten av grønnsakene i litt store biter og legg i langpannen eller i et stort ildfast fat. Lime deles i båter og legges i pannen med grønnsakene. Grovhakk friske urter, tørre urter støtes lett i en morter . Bland urtene med olivenolje og presset saft fra sitron . Vend oljeblandingen inn i grønnsakene.

Stek i varm stekeovn ved 225 oC i ca 50 min , til grønnsaken er møre.

Server som en selvstendig rett ev med en skive grovt brød ved siden av eller server til kjøtt, fisk, kylling eller pølser.

Litt med smak og farge? Lag en blandet grønnsalat, vend inn god olivenolje, salt, pepper og revet parmesan og legg over grønnsaksretten ved servering.

Mer innhold fra TV 2