Ovnsbakt torsk med byggotto og vårlige grønnsaker

Bygg kan eventuelt erstattes med linser eller quinoa

Begynn med byggotto.
Rens og del grønnsakene i buketter/små biter.
Kok opp vann og salt og legg i grønnsakene.
La trekke 2-3 min til de er knapt møre.
Ta dem opp og ta vare på kokevannet.
Skyll byggryn i rennende kaldt vann (trenger ikke bløtes).

Finhakk løk og surr myk i olje og smør.
Tilsett byggryn og la surre i smør/løk blandingen et par min.
Spe med grønnsakskraft/ vann, litt om gangen.
Rør om under speeingen.

Koketid 20-30 min.
Smak til med salt, pepper, finhakket timian og ev litt smør.

Varm stekeovnen til 200 oC.

Del fiskefileten i porsjonsstykker og legg i et ildfast fat.
Dryss på med salt, legg over kvist av timian og drypp over litt olje.
Sett fisken i stekeovn og bak den i 6-7 min. (Frossen fisk bør tines først, les på pakken).

Mer innhold fra TV 2