Ørretfrikassè
Med asparges, sommerkål og ferskpotet
Skjær ørretfilet i litt store terninger.
Skjær kål i små båter, gulrøtter i skiver/staver og vårløk i biter.
Smelt smør i en vid gryte, tilsett vann og kok opp.
Legg i gulrotbiter, legg på lokk og la dem småkoke i 3-4 min.
Tilsett sommerkål, kok opp og la trekke i 2-3 min.
Vårløk får koke med det siste min.
Ta opp grønnsakene og hold dem varme.
Tilsett finhakket sjalottløk og eplejuice i gryta med kokevannet fra
grønnsakene og kok opp.
Legg i ørretbitene og la trekke under lokk i 3-4 min avhengig av størrelsen
på bitene.
Ta dem opp og hold dem varme sammen med grønnsakene.
Kok opp kraften og la den koke uten lokk til det halve gjenstår.
Tilsett melk, fløte eller rømme, kok opp og evt. jevn med maisennamel rørt ut
i litt kald melk eller vann.
Smak sausen til med salt, pepper, sitron, evt. ørlite sukker og finhakket
kryddergrønt.
Hell sausen over fisk og grønnsaker og server med ferskpotet.