Omelett

Servert med varm salat i regnbuens farger

Mettende, magert, glutenfritt, fritt for kjøtt og fisk.
Begynn med å lage varm salat.

Varm salat:

Surr finhakket løk i litt olje.
Tilsett finsnittet purre/vårløk, skiver av squash, paprika i strimler, kokte rødbeter i strimler ( se tips), grønnkål i strimler ev spinat.
La surre i 4-5 min, smak til med litt salt, pepper og finhakkede urter, for eksempel oregano.


Tips:

Rå rødbeter kokes med skallet på.
Kok i ca 30 min til rødbetene er møre.
Skrell og del i strimler/båter.

Omelett:

Pisk egg, vann og salt lett sammen med en gaffel.

Varm en liten panne til litt over middels varme (eks trinn 8 hvis 10 er det varmeste på platen).
Ha litt olje/smør i pannen, det skal frese, ikke bli brunt.
Hell i eggblandingen.
Bruk en stekespade og dra røren inn mot midten, slik at det flytende renner ut mot kantene.
Når omeletten nesten er stivnet, legg fyll på den ene halvdelen, bruk stekespaden og brett omeletten i to, ved at du ”vipper” den delen som ikke har fyll over delen med fyll.

La omeletten skli over på en tallerken.

Server med en varm salat.

Mer innhold fra TV 2