Nam! Prøv Wenche og fiskeriministerens saftige seiburger og sprø torsketunger

Undersøkelser fra både Helsedirektoratet og Norges sjømatråd viser at nordmenn spiser mindre sjømat, og barn og unge spiser minst. Men Wenche og fiskeriministerens fristende oppskrifter vil garantert glede de små like mye som de store.

Wenche fikk proff assistanse på kjøkkenet i dag. Sammen med fiskeriminister Per Sandberg (Frp) ble det fiskeglede og -inspirasjon til barn og voksne.

Her følger oppskrift på fiskekaker i burgerbrød, servert med ovnsbakte poteter. Begynn med potetene før fiskekakene lages.

Duoen lagde også sprøstekte torsketunger, som kan serveres som forrett eller ved siden av fiskeburgeren.

Ovnsbakte poteter

Varm stekeovnen til 200 grader. Del 4-5 mellomstore poteter, gjerne med skallet på i båter.

Legg i et ildfast fat, vend inn olje, salt, pepper og urtekrydder og evt. litt paprikapulver.

Stek i stekeovn i 30-40 min, til potetene er møre.

Fiskekaker

  • 400 g hyse/kolje eller seifilet
  • 1 ts salt
  • 1 egg (kan sløyfes)
  • 1 ss potetmel
  • 1 ½ - 2 dl iskald melk pepper
  • 1/4 ts muskat
  • nøytral olje + smør til steking
Saftig, stappfull og sunn! Prøv Wenche og fiskeriministerens seiburger. Foto: TV 2
Saftig, stappfull og sunn! Prøv Wenche og fiskeriministerens seiburger. Foto: TV 2

NB! Resultatet blir best om alle ingrediensene er iskalde.

Skjær fisken i biter og kjør i foodprocessor med salt til en jevn, seig deig. Tilsett potetmel og krydder og spe med kald melk til en jevn farse.

Form farsen i hånden til passe store kaker og stek i nøytral olje tilsatt litt smør.

Kinakålsalat

Finsnitt ¼ kinakål, skrell og riv opp 1-2 gulrøtter på et råkostjern. Bland sammen 2 dl lettrømme og smak til med 2-3 ss sweet chili og evt. litt kajennepepper.

Server fiskekakene med ovnsstekte potetbåter og kinakålsalaten, eller server fiskekaken på en «seng» av kålsalat i et grovt hamburgerbrød.

Sprøstekte torsketunger

Beregn 3-4 torsketunger pr person, avhengig av størrelse

Sprø torsketunger er en deilig forrett og topp tilbehør til andre retter. Foto: TV 2
Sprø torsketunger er en deilig forrett og topp tilbehør til andre retter. Foto: TV 2

Du trenger:

  • 12-15 torsketunger
  • 3 ss hvetemel
  • salt, pepper
  • 1 egg
  • 4-5 ss malt/ knust, tørket brød
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • smør til steking

Skyll, rens og tørk og torsketungene. Vend torsketungene først i hvetemel tilsatt salt og pepper, så i halvpisket egg og til slutt i malt brød. Stek torsketungene i smør i 2-3 min på hver side til de er gylne og sprø. Server med kinakålsalaten.