Multeparfait på nøttebunn

Dette er en type iskake som garantert blir en hit hos både små og store. Multer kan byttes ut med bringebær eller solbær.

MULTEPARFAIT: En type iskake på nøttebunn. Foto: Knut Erik Skistad / God morgen Norge
MULTEPARFAIT: En type iskake på nøttebunn. Foto: Knut Erik Skistad / God morgen Norge

Dette trenger du til en kake (10-12 personer):

Bunn:

  • 4 eggehviter, ta vare på eggeplommene (de skal brukes i parfait)
  • 200 g sukker
  • 200 g malte hasselnøtter eller valnøtter

Parfait:

  • 4 egg + 4 eggeplommer
  • 75 -100 g sukker, mengde sukker avhengig av hvor søt multepuré er
  • 1 ts vaniljesukker
  • 5 dl kremfløte
  • 1 1/2-2 dl multerpuré
  • Sukker til smak i multepuré

Slik gjør du:

Varm stekeovn til 175 grader.

Stivpisk eggehviter med sukker til en stiv marengs og vend inn malte nøtter (bruk en slikkepott). Dekk bunnen på en springform 26/28 cm med bakepapir. Pensle kantene med smør eller nøytral olje. Fyll nøttemarengsen i formen. Stek på midterste rille i varm stekeovn til bunnen er lys brun og myk, 25-30 minutter. Avkjøl.

Parfait:

Visp hele egg + eggeplommer, sukker og vaniljesukker over vannbad til en kremet og luftig konsistens. Visp krem og bland inn i eggedosisen. Rør/mos sammen multer og sukker. Bruk gjerne en stavmikser/foodprocessor (ikke bruk mer sukker enn nødvendig). Vend inn i eggedosis og kremblandingen.

Fyll dette i formen med den stekte og avkjølte nøttebunnen. Dekk med plastfilm og sett i fryseboks minst 1 døgn.

Før servering sett parfaiten i kjøleskapet 20-30 minutter.