Multeparfait på nøttebunn
Dette er en type iskake som garantert blir en hit hos både små og store. Multer kan byttes ut med bringebær eller solbær.

Dette trenger du til en kake (10-12 personer):
Bunn:
- 4 eggehviter, ta vare på eggeplommene (de skal brukes i parfait)
- 200 g sukker
- 200 g malte hasselnøtter eller valnøtter
Parfait:
- 4 egg + 4 eggeplommer
- 75 -100 g sukker, mengde sukker avhengig av hvor søt multepuré er
- 1 ts vaniljesukker
- 5 dl kremfløte
- 1 1/2-2 dl multerpuré
- Sukker til smak i multepuré
Slik gjør du:
Varm stekeovn til 175 grader.
Stivpisk eggehviter med sukker til en stiv marengs og vend inn malte nøtter (bruk en slikkepott). Dekk bunnen på en springform 26/28 cm med bakepapir. Pensle kantene med smør eller nøytral olje. Fyll nøttemarengsen i formen. Stek på midterste rille i varm stekeovn til bunnen er lys brun og myk, 25-30 minutter. Avkjøl.
Parfait:
Visp hele egg + eggeplommer, sukker og vaniljesukker over vannbad til en kremet og luftig konsistens. Visp krem og bland inn i eggedosisen. Rør/mos sammen multer og sukker. Bruk gjerne en stavmikser/foodprocessor (ikke bruk mer sukker enn nødvendig). Vend inn i eggedosis og kremblandingen.
Fyll dette i formen med den stekte og avkjølte nøttebunnen. Dekk med plastfilm og sett i fryseboks minst 1 døgn.
Før servering sett parfaiten i kjøleskapet 20-30 minutter.