Mettende og sunne pannekaker
Disse småtykke pannekakene med cottage cheese er perfekt til frokost eller lunsj.
Du kan steke pannekakene på takke eller i panne.
Til 12-13 stk tykke og små pannekaker trenger du:
- 4 egg
- 1 beger (ca 3 dl) cottage cheese
- 1 ¾ dl melk (lettmelk eller vanlig helmelk)
- ½ ts salt
- Ca. 2 ½ hvetemel (ev fint og litt grovt mel blandet)
- ½ ts natron
- 1 ts bakepulver
- ½ ts vaniljesukker
- 2 ss sukker (kan sløyfes)
- smør til steking
Skill eggene – plommer og hviter hver for seg.
Visp sammen eggeplommer, cottage cheese, melk og salt i en bolle. Sikt i mel, natron og bakepulver. Vend sammen til en glatt røre.

Stivpisk eggehvitene med sukker og vaniljesukker i en annen bolle. Vend inn i røren med egg og mel.
Stek små pannekaker på en takke eller i en stekepanne med belegg. Snu pannekakene når de har stivnet på toppen.
NB! Smør eller pensle takken/pannen med litt smør før røren legges på!
Til servering:
- Flytende honning eller lønnesirup
- Friske eller rørte bær
- Smør med smør og dryss med litt sukker
- Smør med smør og server med brunost
- Sløyf sukker og vaniljesukker i røren og serverer pannekakene med smør og salt mat, som for eksempel spekeskinke eller gravet/røkt laks – eller det du selv liker.
Artikkelen er oppdatert