«Mesterspagetti» på 20 minutter!

Mesterkokk Kjartan Skjelde lagde spagetti med tomat og sprøstekt spekeskinke sammen med Wenche i dag.

Spagetti med tomat og sprøstekt spekeskinke.

Oppskrift hentet fra kokeboken «20 min» av Kjartan Skjelde.

  • 500 g spagetti eller annen pasta
  • 4 ss nøytral olje
  • 100 g spekeskinke i skiver, skåret i strimler
  • 1 gul løk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 rød chili, snittet på langs, uten frø
  • ca ½ dl olivenolje
  • 2 pk cherrytomater, ca 400 g
  • 1 pk ruccola
  • ca 50 g parmesan

Kok pasta etter anvisning på pakken.

Fres skinkestrimlene i nøytral olje til skinkestrimlene er sprø.

Ta ut skinkestrimlene, oljen skal være igjen i pannen.

Tilsett finhakket løk, knuste hvitløksfedd og halve chili. Surr ved middels varme til løken er blank, ikke brun.

Tilsett olivenolje og tomatene og la trekke i 2-3 min. Fjern chili og de knuste hvitløksfeddene.

Hell vannet av spagetti.

Anrett på serveringsfat eller porsjonstallerkener og fordel over tomat- og løkblandingen, ruccolasalat og finrevet parmesan.

'MESTERSPAGHETTI': Denne retten tar kun 20 minutter å lage. Foto: TV 2
"MESTERSPAGHETTI": Denne retten tar kun 20 minutter å lage. Foto: TV 2