«Mesterspagetti» på 20 minutter!
Mesterkokk Kjartan Skjelde lagde spagetti med tomat og sprøstekt spekeskinke sammen med Wenche i dag.
Spagetti med tomat og sprøstekt spekeskinke.
Oppskrift hentet fra kokeboken «20 min» av Kjartan Skjelde.
- 500 g spagetti eller annen pasta
- 4 ss nøytral olje
- 100 g spekeskinke i skiver, skåret i strimler
- 1 gul løk, finhakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 rød chili, snittet på langs, uten frø
- ca ½ dl olivenolje
- 2 pk cherrytomater, ca 400 g
- 1 pk ruccola
- ca 50 g parmesan
Kok pasta etter anvisning på pakken.
Fres skinkestrimlene i nøytral olje til skinkestrimlene er sprø.
Ta ut skinkestrimlene, oljen skal være igjen i pannen.
Tilsett finhakket løk, knuste hvitløksfedd og halve chili. Surr ved middels varme til løken er blank, ikke brun.
Tilsett olivenolje og tomatene og la trekke i 2-3 min. Fjern chili og de knuste hvitløksfeddene.
Hell vannet av spagetti.
Anrett på serveringsfat eller porsjonstallerkener og fordel over tomat- og løkblandingen, ruccolasalat og finrevet parmesan.

Artikkelen er oppdatert