Mat i det fri

gode tips til piknik-kurven

Putt fristende råvarer og retter i en kurv, og inviter med familie, venner eller kjæresten ut på piknik.

Fyll kurven med det du liker best.

Et godt tips, velg gode råvarer og la de være hele, dvs ikke del dem opp og bland i en salat.

Legg for eksempel cherrytomater i en boks, biter av paprika i en annen, slangeagurk, salat, biter av melon, friske jordbær osv.
Slik at hver og en kan lage sin egen friske salat.

Min kurv inneholder:

Div. grønnsaker, frukt, bær, godt brød.
En liten flaske god olivenolje, balsamicoeddik (god både til salat, ost og jordbær).
Flaksalt, pepperkvern, godt brød med og uten fyll, ost i biter tredd på pinner med oliven eller frukt.
Ost i staver med spekeskinke surret rundt.

Vil du grille:

Del smakfulle pølser i biter og tre vekselvis med grønnsaker på spidd.
Eller skjær kyllingfilet i strimler tre på spidd og pensle med litt sweet chilisaus og presset saft fra sitron eller lime.

Enkel piknikmat:

Smør brødskiver med pesto, sennep eller baconost/smøreost med urter og legg på skinke og ost.
Evt. paprika eller skiver av tomat og litt friske urter mellom to brødskiver.
Pakk i aluminiumsfolie og varm på grillen.

Til dessert:
"Lun” ost i aluminiumsfolie.
"Ringle” over litt honning.
Server med frisk frukt og ev hakkede nøtter.

Eller: tre frukt og marshmallows på grillpinne, og lun på grillen.

Mer innhold fra TV 2