Mat for hjernen
middag og dessert
Kokoscurry med reker servert med quinoa
½ rødløk evt. 2 vårløk
4 fedd hvitløk
3 ss ekstra virgin olivenolje
1 paprika
Ca 300 g grønne bønner
1 ss karri
½ ts spisskum
1 ts malt koriander
1 ts gurkemeie
1 cm finhakket/finrevet frisk ingefær
2 hakkede røde chili (fjern frø og skillevegger)
En liten klype mineralsalt
1 boks kokosmelk
1 lime
Frisk koriander
Finhakk løk og hvitløk og surr myk i olje, uten å bli brun.
Tilsett paprika i strimler, og bønner, og la surre i ca 5 min.
Tilsett krydder og rør om før kokosmelk helles i pannen.
Kok opp og la trekke i 4-5 min.
Smak til med salt, finrevet skall og saft av lime.
Tilsett rensede reker rett før servering.
Dryss over frisk koriander og server med quinoa, kokt etter anvisning på pakken.
Tips: Quinoa kan erstattes med kokte byggryn eller bokhvete.
Smart sjokolademousse
4 modne avocado
8 dadler uten stein
Ca 1 1/2 dl cashewnøtter uten salt evt. valnøtter
2 ss lønnesirup
4 ss kakaopulver, gjerne rå kakao (helsekost)
1 dl kaldt vann
Del avocado i to og ta ut kjøttet med en skje.
Ha alle ingrediensene i en blender (eller bruk en stavmikser) og kjør sammen til en glatt masse.
Det kan lønne seg å kverne/finhakke nøttene først for å få en glatt konsistens.
Server med hakkede nøtter og evt. friske bær.