Mat for hjernen

middag og dessert

Kokoscurry med reker servert med quinoa

½ rødløk evt. 2 vårløk

4 fedd hvitløk

3 ss ekstra virgin olivenolje

1 paprika

Ca 300 g grønne bønner

1 ss karri

½ ts spisskum

1 ts malt koriander

1 ts gurkemeie

1 cm finhakket/finrevet frisk ingefær

2 hakkede røde chili (fjern frø og skillevegger)

En liten klype mineralsalt

1 boks kokosmelk

1 lime

Frisk koriander

Finhakk løk og hvitløk og surr myk i olje, uten å bli brun.
Tilsett paprika i strimler, og bønner, og la surre i ca 5 min.


Tilsett krydder og rør om før kokosmelk helles i pannen.
Kok opp og la trekke i 4-5 min.

Smak til med salt, finrevet skall og saft av lime.
Tilsett rensede reker rett før servering.
Dryss over frisk koriander og server med quinoa, kokt etter anvisning på pakken.

Tips: Quinoa kan erstattes med kokte byggryn eller bokhvete.

Smart sjokolademousse

4 modne avocado

8 dadler uten stein

Ca 1 1/2 dl cashewnøtter uten salt evt. valnøtter

2 ss lønnesirup

4 ss kakaopulver, gjerne rå kakao (helsekost)

1 dl kaldt vann

Del avocado i to og ta ut kjøttet med en skje.
Ha alle ingrediensene i en blender (eller bruk en stavmikser) og kjør sammen til en glatt masse.
Det kan lønne seg å kverne/finhakke nøttene først for å få en glatt konsistens.

Server med hakkede nøtter og evt. friske bær.

Mer innhold fra TV 2