Marmorert tropisk aroma, en krydret sjokoladekake

servert med tropiske frukter.

Rør smør og sukker hvitt og luftig.
Rør inn et egg av gangen.
Bland krydder og bakepulver (ikke kakao) i melet og sikt i røren vekselvis med melken.
Vend lett om.

Hell halvparten av røren i en smurt og melet form (24 cm).
Tilsett kakao utrørt i litt vann i den andre halvparten av røren og hell den over den lyse røren i formen.
Rør lett om med en gaffel slik at den lyse og mørke røren lager en fin «marmorering».
Stek på nederste rille i varm stekeovn ved 160 oC i 40-45 min.

Snu formen opp ned på en rist kledd med bakepapir , ta av formen og avkjøl kaken under et klede.

Se del 2 her:

587991

Smørkrem/glasur:

Visp/ rør sammen alle ingrediensene til en lys og luftig smørkrem.

Del den avkjølte kaken i i to eller tre og dynk med litt melk.
Smør ca 1/3 av smørkremen inni kaken, legg på toppen og smør resten av kremen på toppen og på sidene av kaken.

Lag mønster med en gaffel.

Tips:

Denne kaken blir bare bedre om den får stå et par dager i kjøleskapet før servering.

Se del 3 her:

587992

Mer innhold fra TV 2