Marmorert kake med mandler

Varm stekeovnen til 175 oC.

Smør en form på ca 1 1/2 l med litt smeltet smør eller spray med formfett og dryss med mel. Dekk evt bunnen av formen med en strimmel bakepapir. Det gjør det enkelt å ta kaken ut av formen.

Rør smør og sukker lyst og kremaktig. Tilsett eggene, ett av gangen og rør godt. Rør inn mel og bakepulver vekselvis med melken.

Bland sammen alle ingrediensene til den mørke deigen.

Fyll halvparten av den lyse røren i formen, legg den mørke røren over og resten av den lyse røren på toppen.

Trekk en gaffel gjennom røren. På denne måten vil den lyse og mørke deigen sige litt over i hverandre og danne et mønster.

Stek kaken på nederste rille i varm stekeovn 175 oC i 50-60 min. Prøv med en bakenål/pinne om kaken er gjennomstekt. Det skal ikke henge igjen deig på pinnen/nålen når den stikkes i kaken.

Avkjøl kaken litt før den hvelves på rist.

Nystekte formkaker er ganske løse og brekker lett, de må behandles forsiktig.

Mer innhold fra TV 2