Løksuppe

Rens og del løken i to og skjær tynne skiver og hakk hvitløk.

Varm olje i en vid gryte. Tilsett løken og la den surre på svak varme under omrøring til løken «faller» sammen og blir blank, 15-20 min (løken skal ikke bli brun) .Tilsett hvitløk og timian mot slutten.

Tilsett vin og la koke et par min før kraften hell i. Kok opp og la suppen trekke 40-50 min. Smak til med salt og pepper.

Skjær skorpen av loffen og skjær ”innmaten” av loff i terninger og rist i litt olje i en stekepanne. Fordel suppen i ovnssikre porsjonsformer, legg loffterninger over og dryss over rikelig med ost.

Gratiner i varm ovn 250 oC og stek i 6-8 min eller under grillen i kort tid, til osten har fått en gyllen farge.

Server med fersk brød, gjerne valnøtt eller olivenbrød.

Tips: Om du ønsker kan dijonsennp tilsettes i løken rett før kraften tilsettes. Det gir en god smak.