Lefser
Oppskrifter fra Bent Stiansen, Statholdergaarden.
Lefse med raket ørret, rømme, rødløk og dill
4 personer til forrett
2 stk lefser
2 ss smør
1 side beinfri raket ørret
2 ss seterrømme
1/2 dl hakket rødløk
2 ss dill
Smør lefsen med smør og legg på skrapet rakfisk, dryss med hakket rødløk, hakket dill og smør så på rømme.
Rull sammen og skjær i skiver
Lefse med ribbe, eple, svisker og sennep
4 personer til forrett
2 stk lefser
2 ss smør
200 gram stekt ribbe
1/2 eple
6 svisker
2 ss sennep
Smør lefsen med smør og ha på strimlet ribbe, revet eple, strimlet sviske og smør alt med sennep.
Rull sammen og skjær i skiver
Lefse med andebryst, purre, agurk og hoisinsaus
4 personer til forrett
1 andrebryst stekt i ovn 7 minutter og avkjølt
salt og pepper
2 lefser
2 ss smør
1/4 purre
1/4 agurk
4 ss Hoisinsaus
4 stilker fersk koriander
Salte og pepre andebrystet og brun det i en panne slik at fettet smelter. Stek andebrystet ved 180 grader i 7 minutter.avkjøl i 30 minutter og skiær i strimler . Smør leksen med smør og legg på andebryst, strimlet purre, agurk, houisinsaus og rull sammen . Skjær i skiver og pynt med frisk koriander.
Lefse med gravet laks og sennep
4 personer til forrett
2 lefser
2 ss smør
200 gram gravet laks i skiver
4 ss sennepsaus
2 stilker dill
Smør lefsene og legg på skiver med gravet laks, smør på sennepsaus og rull sammen.
Skjær i skiver og anrett med litt dill