Lefser

Oppskrifter fra Bent Stiansen, Statholdergaarden.

Lefse med raket ørret, rømme, rødløk og dill

4 personer til forrett

2 stk lefser

2 ss smør

1 side beinfri raket ørret

2 ss seterrømme

1/2 dl hakket rødløk

2 ss dill

Smør lefsen med smør og legg på skrapet rakfisk, dryss med hakket rødløk, hakket dill og smør så på rømme.

Rull sammen og skjær i skiver

Lefse med ribbe, eple, svisker og sennep

4 personer til forrett

2 stk lefser

2 ss smør

200 gram stekt ribbe

1/2 eple

6 svisker

2 ss sennep

Smør lefsen med smør og ha på strimlet ribbe, revet eple, strimlet sviske og smør alt med sennep.

Rull sammen og skjær i skiver

Lefse med andebryst, purre, agurk og hoisinsaus

4 personer til forrett

1 andrebryst stekt i ovn 7 minutter og avkjølt

salt og pepper

2 lefser

2 ss smør

1/4 purre

1/4 agurk

4 ss Hoisinsaus

4 stilker fersk koriander

Salte og pepre andebrystet og brun det i en panne slik at fettet smelter. Stek andebrystet ved 180 grader i 7 minutter.avkjøl i 30 minutter og skiær i strimler . Smør leksen med smør og legg på andebryst, strimlet purre, agurk, houisinsaus og rull sammen . Skjær i skiver og pynt med frisk koriander.

Lefse med gravet laks og sennep

4 personer til forrett

2 lefser

2 ss smør

200 gram gravet laks i skiver

4 ss sennepsaus

2 stilker dill

Smør lefsene og legg på skiver med gravet laks, smør på sennepsaus og rull sammen.

Skjær i skiver og anrett med litt dill