Lammefilet med sprø topping servert med ratatouille

Begynn med ratatouille.

Del auberginer opp i skiver. Dryss med salt og legg i en arbeidsbolle , legg et lett trykk på aubergineskivene. La stå i ca 30 min. Bitterstoffer trekkes ut av auberginene Skyll av saltet og tørk i kjøkkenpapir.

Varm olje ved middels varme i en vid gryte eller panne med høye kanter. Tilsett hakket løk , hvitløk og chili uten kjerner og la surre i 2-3 min til løken er blank. Tilsett aubergine og stek videre i 3-4 min under omrøring. Del squash og paprika i terninger og stek i 4-5 min til alt begynner å bli mørt.

Ha i flådde kuttede tomater uten kjerner, timian, rosmarin, knust laurbærblad, salt og pepper. Kok videre under omrøring i 2-3 min. Legg på lokk, senk temperaturen og la retten trekke i 30 -40.

Ha i basilikum rett før servering.

Varm stekeovnen til 125 oC.

Finhakk urter og hvitløk og bland med malt loff eller kjør alt i en hurtighakker til en finmasse. Tilsett finrevet parmesan, revet sitronskall og olivenolje.

Stek lammefileten i varm olje tilsatt smør og 1 kvist frisk rosmarin. Stek 2-3 min rundt det hele. Dryss på salt og pepper. Legg i et ildfast fat og legg over brødblandingen.

Etterstek ev 5-6 min i varm stekeovn ved 125 o C. Bruk grillen det siste min slik at toppingen blir gyllen og sprø. La filetene hvile 5-6 min før de skjæres opp.

Server med ratatouille, potetmos eller stekte poteter.