Lam og grønnsaker i dill
Med sitronglaserte poteter
Skjær kjøtt i terninger eller serveringsbiter og brun i smør i varm panne.
Legg over i gryte, kok ut pannen med litt av vannet.
Tilsett salt, pepper, laurbærblad og resten av vannet og kok opp og la trekke
i ca 30 min, til kjøttet begynner å bli mørt. Rens og del grønnsaker i biter
og legg i gryten, kok opp og la trekke i ca 20 min, til grønnsakene er møre.
Sil av kokekraften og kok opp sammen med matfløte og melk.
Rør ut maisenna i litt vann eller melk og tilsett i kraften under omrøring,
til en passe tykk saus.
Smak til med sitronskall- og saft , salt, pepper, rikelig med frisk dill og
ev ørlite sukker.
Sitronglaserte poteter:
Skrell og kok poteter og del i biter.
Finhakk sjalottløk og kok opp i vannet med sitronsaft, revet sitronskall,
smør eller olje, salt , pepper og ørlite sukker.
Legg i de kokte potetene og la trekke i 5-6 min.
Se mer: