Laks med urteskorpe
Serveres med blomkålpure og ovnsstekt sherrytomater
Begynn med tomatene.
Legg tomatene i et ildfast fat . Dryss med salt og pepper og drypp over litt olivenolje og sett i varm stekeovn ved 100oC i 45-50 min.
Blomkålpure
Del blomkål i buketter og trekk møre i lettsaltet vann. Hell av kokevannet. Tillsett fløte eller melk og mos med en stavmikser.
Smak til med smør, muskat, salt og pepper.
Laks med urteskorpe:
Kjør loffskivene i en hurtighakker til små smuler og stek i varm panne med litt olje, smak til med salt , pepper og 1 ts finrevet sitronskall.
Del laksefileten opp i serveringsstykker, stek i panne i olje og smør, 2 min på den ene siden. Dryss på brød og urteblandingen og stek videre i 2-3 min.
Anrett laksen på en "seng ” av blomkålpure og fordel litt av stekesjyen rundt og legg over de ovnstekte tomatene.