Laks med urteskorpe

Serveres med blomkålpure og ovnsstekt sherrytomater

Begynn med tomatene.

Legg tomatene i et ildfast fat . Dryss med salt og pepper og drypp over litt olivenolje og sett i varm stekeovn ved 100oC i 45-50 min.

Blomkålpure

Del blomkål i buketter og trekk møre i lettsaltet vann. Hell av kokevannet. Tillsett fløte eller melk og mos med en stavmikser.

Smak til med smør, muskat, salt og pepper.

Laks med urteskorpe:

Kjør loffskivene i en hurtighakker til små smuler og stek i varm panne med litt olje, smak til med salt , pepper og 1 ts finrevet sitronskall.

Del laksefileten opp i serveringsstykker, stek i panne i olje og smør, 2 min på den ene siden. Dryss på brød og urteblandingen og stek videre i 2-3 min.

Anrett laksen på en "seng ” av blomkålpure og fordel litt av stekesjyen rundt og legg over de ovnstekte tomatene.