Oppskrift: Kyllingsuppe

Kyllingsuppe med rød curry og kokos

Gjestekokk Lise Finckenhagen serverer perfekt vintermat - en varmende kyllingsuppe.

KYLLINGSUPPE: Varmende kyllingsuppe med rød curry og kokos. Foto: Knut Erik Skistad/God morgen Norge
KYLLINGSUPPE: Varmende kyllingsuppe med rød curry og kokos. Foto: Knut Erik Skistad/God morgen Norge

Kokebokforfatter og TV-kokk Lise Finckenhagen inspirerer med en nydelig kyllingsuppe med rød curry og kokos. 

– Alle tror man trenger en haug ingredienser for å lage karripasta selv. Men det trenger man ikke – den kan man fint kjøpe ferdig. Ta deg en tur til en asiatisk matvarebutikk og dra på oppdagelsesferd der. Der kan du velge og vrake i ulike typer curry, tipser Finckenhagen.

I denne oppskriften har hun brukt en rød, thailandsk variant som også kan kjøpes i vanlige matbutikker med godt utvalg av asiatiske varer. 

Oppskriften er til 4 personer. 

Dette trenger du: 

  • 500 g kylling overlårfilet
  • 200 g nudler
  • 1 brokkoli
  • 4 vårløk
  • 1 liten rødløk
  • 3 hvitløkfedd, revet eller finhakket
  • 1 ss finrevet ingefær
  • 2 ss thailandsk rød karripasta
  • 5 dl kyllingbuljong eller grønnsaksbuljong
  • 4 dl kokosmelk eller kokoskrem
  • 2 ss fiskesaus
  • 2 ts sukker
  • 1 stor lime
  • Frisk koriander og/eller thaibasilikum
  • Sprøstekt løk og/eller hvitløk
  • Nøytral olje

Slik lager du kyllingsuppen: 

  1. Skjær kyllingen i jevne biter. Tilbered nudlene som beskrevet på pakken. Rens og del brokkolien i jevne buketter. Rens og finsnitt vårløk og rødløk.
  2. Fres hvitløken i 2 ss olje i en tykkbunnet kasserolle. La det frese et par minutter over middels sterk varme (hvitløken skal bli myk og lett gyllen, men ikke stekt). 
  3. Tilsett ingefær og karripasta og la det frese videre i et minutt under omrøring (tilsett litt mer olje om nødvendig). 
  4. Ha i kyllingen og la det hele frese videre i et par minutter. Hell i kraft og kokosmelk. Kok opp og la det syde/putre i 5 minutter. 
  5. Tilsett brokkolien og la det syde/putre videre i et par minutter, eller til brokkolien er knapt mør.
  6. Smak suppen til med fiskesaus, sukker og limesaft. 
  7. Fordel nudlene i suppeskåler, hell over varm suppe (pass på å fordele kylling og brokkoli) og topp med vårløk, rødløk, urter og sprøstekt hvitløk.
LISE FINCKENHAGEN: En raus porsjon suppe – så har du til lunsj dagen etterpå også. Foto: Bjarte Ragnhildstveit/God morgen Norge
LISE FINCKENHAGEN: En raus porsjon suppe – så har du til lunsj dagen etterpå også. Foto: Bjarte Ragnhildstveit/God morgen Norge