Oppskrift: Kyllinglår

Kyllinglår i sursøtsaus

Christer Rødseth serverer kyllinglår i sursøtsaus og wokede grønnsaker.

KYLLINGLÅR: Kyllinglår i sursøtsaus og wokede grønnsaker. Foto: Knut Erik Skistad / God morgen Norge
KYLLINGLÅR: Kyllinglår i sursøtsaus og wokede grønnsaker. Foto: Knut Erik Skistad / God morgen Norge

Kyllinglår i sursøtsaus med vårløk, koriander og wokede grønnsaker. 

– Trikset her er å blande kyllingen med sausen rett før servering, da får du alt du ønsker deg i en og samme panne, sier Christer. 

Dette trenger du: 

  • 4 kyllinglår uten ben
  • Salt og pepper
  • 6 ss maizena
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 fedd hvitløk
  • 5 ss ketchup
  • 2 ss vann
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 2 ss ketjap manis
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 ss worchestershire sauce
  • 1 ts sriracha (kan sløyfes)
  • 1 rød chili
  • 1 vårløk

Grønnsaker:  

  • 3 gulrøtter
  • 1 purreløk
  • 1 spisskål
  • 2 ss soyasaus
  • 1 potte koriander

Ris: 

  • Etter eget ønske, kokt etter anvisning på pakken

Slik lager du kyllinglår i sursøtsaus: 

  1. Start med å kutte kyllinglårene i strimler, dryss over litt salt før du vender de i maizena. Ha de så over i en melsikt sånn at overflødig maizena siles bort.
  2. Varm en stekepanne med nøytral olje og stek kyllingbitene sprø. Ha gjerne på litt ferskt kvernet pepper.
  3. Når kyllingen er gyllen og fin, tar du de ut og lar de renne av seg på et papir eller lignende. Skjær hvitløk i tynne skiver og fres de i den samme pannen til de blir blanke. Ha så på ketchup, eddik, ketjap manis, brunt sukker og eventuelt sriracha. La det koke kjapt opp. Om du ønsker en sterkere variant kan du ha i litt srirachasaus.
  4. Helt til slutt ha i finsnittet chili. Rett før servering har du i kyllingen.
  5. Grønnsakene kuttes i tynne strimler. Varm en panne med litt nøytral olje og ha grønnsakene i. De skal kun stekes kjapt uten noe særlig farge. Ha over soyasaus når du ser at grønnsakene har «kollapset».
  6. Kok ris etter eget ønske.
  7. Ved servering blander du sammen kyllingen med sausen. Anrett med kokt ris og de stekte grønnsakene. Dryss over finsnittet vårløk.