Kyllingburgere
servert med ratatouille og basilkumolje
Tips: Best resulat blir det om kjøtt og vann er iskaldt!
Begynn med ratatouille:
Del auberginer opp i terninger, dryss med 1 ts salt og la stå i 15-20 min.
Skyll av saltet. (Bitterstoffer trekkes ut av auberginene.)
Varm olje ved middels varme i en vid gryte eller panne med høye kanter.
Tilsett grovhakket løk og la surre i 2-3 min til den er blank.
Tilsett aubergine, finhakket hvitløk, squash og paprika i terninger og stek i
4-5 min.
Tilsett hermetiske tomater og urtekrydder, kok opp og la småkoke i 20 -30 min.
Smak til med salt, pepper og ev litt sukker.
Basilikumolje:
Kjør sammen alle ingrediensene med en stavmikser eller i en hurtighakker.
Smak til med salt.
Kyllingburgere:
Elt det kvernede kjøttet lett sammen med salt, pepper, finhakket løk, ev
hvitløk ,potetmel, krydder og iskaldt vann.
Form til karbonader og stek i smør/olje 2-3 min på hver side.
Server karbonadene på en seng av ratatouille og ”drypp” over basilikumoljen.