Oppskrift: Kyllinggryte

Kylling - og grønnsaksgryte

Dette er en smakfull og fargerik rett - fri for både gluten og melk.

KYLLINGGRYTE: En smakfull kylling- og grønnsaksgryte . Foto: Knut Erik Skistad / God morgen Norge
KYLLINGGRYTE: En smakfull kylling- og grønnsaksgryte . Foto: Knut Erik Skistad / God morgen Norge

Wenche Andersen sin kyllingrett kan gjøres kjøttfri. Bytt da ut kylling med hermetiske bønner, sorte eller hvite. Til dessert serveres en enkel ostekake på glass. Oppskriften finner du nederst i artikkelen. 

– Her er det mye som er valgfritt. Les igjennom hele oppskriften og se hva du har tilgjengelig, sier Wenche. 

Dette trenger du: 

  • Ca. 500 g kyllingfilet, velg den uten skinn, evt ferdig strimlet kyllingfilet (annet type kjøtt kan også brukes)
  • Olje til steking
  • 1 stor finhakket løk, gul eller rød
  • 1 paprika i strimler
  • 1-2 fedd hvitløk, finhakket
  • Evt 1 -2 ts finhakket frisk chili eller ½ ts chilikrydder
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 bokser hakkede tomater
  • 1 ts røkt paprikapulver eller vanlig paprikapulver
  • 2 ts oregano eller estragon
  • Ca. 2 dl kyllingkraft, evt vann eller tilsatt kyllingbuljongterning
  • Salt, pepper
  • Smak evt til med litt sukker

Slik lager du kylling i ovn: 

  1. Begynn med å rense og dele opp grønnsaker og kylling i strimler.
  2. Varm olje i en vid gryte eller stekepanne med høye kanter.
  3. Begynn med å steke kylling i strimler i varm panne/gryte med olje, under omrøring, slik at kylling blir raskt stekt. Dryss med salt og pepper og legg den stekte kyllingen over på et fat/skål.
  4. Tilsett eventuelt litt mer olje i stekepannen. Tilsett løk og rørestek til den blir myk og blank, før finhakket hvitløk, krydder og strimlede grønnsaker tilsettes. Rørestek til de blir gylne. 
  5. Tilsett tomatpuré og la surre et par minutter før hermetiske tomater tilsettes. Kok opp. 
  6. Tilsett kraft og krydder. Kok opp og la små koke 8-10 minutter. 
  7. Tilsett de stekte kyllingfiletene kok opp og la trekke (uten å koke) i 6-8 minutter. Smak til med salt og pepper.
  8. Server med ris, pasta, ovnsbakte poteter eller potetmos.

Dessert - enkel ostekake på glass:

DESSERT: Enkel ostekake på glass. Foto: Knut Erik Skistad / God morgen Norge
DESSERT: Enkel ostekake på glass. Foto: Knut Erik Skistad / God morgen Norge
  • 2 bokser kremost med smak av appelsin eller mandarin, eller smak til naturell kremost med saft fra appelsin/mandarin og evt 1-2 ss vaniljesukker
  • 5-6 havrekjeks eller pepperkaker, eller en blanding av det du har av tørre kjeks, evt glutenfri kjeks
  • Ca.  2-3 dl rørte bær eller frisk frukt i biter

Slik lager du ostekaken: 

  1. La kremosten ligge i romtemperatur. Pisk den til kremet. Smak eventuelt til med vaniljesukker og litt saft fra appelsin.
  2. Knus kjeks og fordel i bunnen av små glass, eventuelt kopper. 
  3. Legg over pisket kremost og rørte bær/frukt. Server nylaget.