Kylling og baconsalat

Begynn med dressingen.

Start med presset sitronsaft, salt, pepper og finhakket /presset hvitløk, tilsett olivenolje i en tynn stråle og pisk til en glatt masse.

Stek kyllingfileter i olje/smør 2-3 min på hver side. Drys over salt og pepper. Legg i et ildfast fat og etterstek i varm stekeovn 150 oC i 6-8 min, til filetene er gjennomstekt. Avkjøl litt i del i strimler og vend kyllingstrimlene i halvparten av dressingen.

Kok eggene i 8-10 min, avkjøl straks i kaldt vann. ( 8 min en ”smilende ” litt bløt kjerne, 10 min gjennomkokt). Rens og del i båter.

Stek bacon til det blir sprøtt og legg på kjøkkenpapir slik at fettet trekkes ut. Del i mindre biter.

Friske bondebønner kokes opp, småkok i ca 1min. Skyll i rennende kaldt vann , trekk av den ytterste hinnen. Tørre hvite bønner, se tips.

Trekk av den tynne strengen på grønne bønner. Legg i kokende lettsaltet vann tilsatt 1-2 ss smør og kok til de er sprøe , 3-4 min, straks over i iskaldt rennende vann for å stoppe kokingen, Bønnene beholder den fine grønne fargen og forblir sprøe.

Resten av grønnsakene renses og skjære i litt ”grove” biter. Tomater deles i båter og tomatinnmaten fjernes, slik at det bare er tomatkjøttet som brukes.

Friske artiskokker ”tourneres”, dvs at de skrelles slik at bare hjertet , dvs bunnen og de fine lyse bladene. Gni med sitron under skrellingen slik at fargen beholdes. Legg i vann med sitronsaft hvis de blir liggende litt før de brukes.

Del artiskokker i tynne skiver og vend dem i dressingen.

Anrett grønnsakene på et stort flatt fat, fordel artiskokker , kylling, egg i båter og oliven. Hell over dressingen. Basilikum og sprøstekt bacon tilsettes helt mot slutten.

Tips: Bruker du tørkede bønner , legges disse i bløt dagen i forveien. Hell av bløtevannet , trekk av skinnet og kok bønnene møre 10-12 min. Hermetiske bønner kan også brukes. Skyll godt av dem under rennende kaldt vann før de brukes.