Kylling i tomatisert smørsaus
Marinerte og ovnsbakte kyllingbryst serveres i tomatisert smørsaus - tilbehør er kålsalat og ris.

Christer Rødseth marinerer først kyllingen. Dette kan gjerne gjøres dagen før om du har tid til det.
– Jeg får så fin og lav puls når jeg står og lager mat. Jeg koser meg med alle elementene, sier Christer.
Dette trenger du:
- 400 g kyllingbryst
- Salt til smak
- 200 g tyrkisk yoghurt
- 2 ts chilipulver
- 2 fedd hvitløk
- 2 ss revet ingefær
Tomatisert smørsaus:
- 1 løk
- 3 fedd hvitløk
- 2 «tomler» ingefær
- 1 ts malt cumin
- 1 ts røkt paprikapulver
- ½ ts malt koriander
- 4 plommetomater
- 10 g syltet, sterk jalapenos
- 2 ts garam masala
- 100 g cashewnøtter
- 2 bokser hermetisert tomat
- 2 ss nøytral olje
- 200 g smør til montering
- 4 ss creme fraiche til montering
- Eplecidereddik til smak
Tilbehør:
400 g ris av typen du selv ønsker
Kålsalat:
1 spisskål
1 ss sukker
1 ts salt
1 ss hvitvinseddik
Slik lager du kyllingen og tilbehør:
1. Sett ovnen på 200 grader om du skal gjøre alt på samme dag.
2. Begynn med kyllingbrystene. Del de i biter.
3. Rens hvitløken og finhakk. Bland i yoghurt med chilipulver og revet ingefær. Ha i litt salt. Kjør det sammen med stavmikser og mariner kyllingen. Den kan gjerne ligge i marinaden over natten om du har tid til det, eller du kan bare blande det sammen og la det ligge så lenge du har mulighet.
4. Kutt løk og hvitløk i skiver. Del tomatene i to og legg de i en varm kjele med litt olje i. La tomatene ligge med snittflaten ned i 5-6 minutter før du har i løken. Nå kan du røre slik at løken blir blank.
5. Ha på hakkede tomater og la det småputre i 15-20 minutter før du har i hakket jalapenos, krydder og cashewnøtter. La det småputre i 20 minutter til. Nå kjører du opp hele sulamitten til en glatt masse med stavmikser.
6. Kok risen du velger etter anvisningen på pakken. Min hovedregel er å doble mengden vann mot ris. Husk å skylle risen i kaldt vann en god stund før du koker den!
7. Bak kyllingbrystene med marinade på 180 grader i ca. 10 minutter. Vend det inn i sausen før servering.
8. Sausen varmes og monteres ved at du kjører inn smør og creme fraiche med stavmikser.
9. Varm den forsiktig opp og ha kyllingen oppi, etter 5-6 minutter er maten servert. Server med risen ved siden av.
10. Kålsalaten lages ved at kålen strimles tynt og blandes med sukker, salt og eddik. La den stå i 15-20 minutter før du presser ut væsken som har havnet i bollen. Server det hele med kålsalaten ved siden av.