Oppskrift: Kylling

Kylling i tomatisert smørsaus

Marinerte og ovnsbakte kyllingbryst serveres i tomatisert smørsaus - tilbehør er kålsalat og ris.

KYLLING I TOMATSAUS: Kylling i tomatisert smørsaus serveres med kålsalat og ris. Foto: Knut Erik Skistad / God morgen Norge
KYLLING I TOMATSAUS: Kylling i tomatisert smørsaus serveres med kålsalat og ris. Foto: Knut Erik Skistad / God morgen Norge

Christer Rødseth marinerer først kyllingen. Dette kan gjerne gjøres dagen før om du har tid til det.

– Jeg får så fin og lav puls når jeg står og lager mat. Jeg koser meg med alle elementene, sier Christer.

Dette trenger du:

  • 400 g kyllingbryst
  • Salt til smak
  • 200 g tyrkisk yoghurt
  • 2 ts chilipulver
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss revet ingefær

Tomatisert smørsaus:

  • 1 løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 «tomler» ingefær
  • 1 ts malt cumin
  • 1 ts røkt paprikapulver
  • ½ ts malt koriander
  • 4 plommetomater
  • 10 g syltet, sterk jalapenos
  • 2 ts garam masala
  • 100 g cashewnøtter
  • 2 bokser hermetisert tomat
  • 2 ss nøytral olje
  • 200 g smør til montering
  • 4 ss creme fraiche til montering
  • Eplecidereddik til smak

Tilbehør:

400 g ris av typen du selv ønsker

Kålsalat:

1 spisskål

1 ss sukker

1 ts salt

1 ss hvitvinseddik

Slik lager du kyllingen og tilbehør:

1. Sett ovnen på 200 grader om du skal gjøre alt på samme dag.

2. Begynn med kyllingbrystene. Del de i biter.

3. Rens hvitløken og finhakk. Bland i yoghurt med chilipulver og revet ingefær. Ha i litt salt. Kjør det sammen med stavmikser og mariner kyllingen. Den kan gjerne ligge i marinaden over natten om du har tid til det, eller du kan bare blande det sammen og la det ligge så lenge du har mulighet.

4. Kutt løk og hvitløk i skiver. Del tomatene i to og legg de i en varm kjele med litt olje i. La tomatene ligge med snittflaten ned i 5-6 minutter før du har i løken. Nå kan du røre slik at løken blir blank.

5. Ha på hakkede tomater og la det småputre i 15-20 minutter før du har i hakket jalapenos, krydder og cashewnøtter. La det småputre i 20 minutter til. Nå kjører du opp hele sulamitten til en glatt masse med stavmikser.

6. Kok risen du velger etter anvisningen på pakken. Min hovedregel er å doble mengden vann mot ris. Husk å skylle risen i kaldt vann en god stund før du koker den!

7. Bak kyllingbrystene med marinade på 180 grader i ca. 10 minutter. Vend det inn i sausen før servering.

8. Sausen varmes og monteres ved at du kjører inn smør og creme fraiche med stavmikser.

9. Varm den forsiktig opp og ha kyllingen oppi, etter 5-6 minutter er maten servert. Server med risen ved siden av.

10. Kålsalaten lages ved at kålen strimles tynt og blandes med sukker, salt og eddik. La den stå i 15-20 minutter før du presser ut væsken som har havnet i bollen. Server det hele med kålsalaten ved siden av.

*I samarbeid med Gartner