Krølltorsk fra Møre

Serveres med vintergrønnsaker i sennepssaus og sprøstekt bacon

Start med å steke bacon og å tilberede grønnsaker.

Torsken trekkes rett før servering.

Torsk

ca 1 1/2 kg torsk i skiver

vann

ca 1/2 dl salt pr l vann

hel sort pepper

1 ts eddik

(pepper og eddik kan sløyfes)

La fisken ligge i kaldt rennende vann i 1/2- 1 time før den legges i gryta.

Bruk en fiskekjele eller vidbunnet kjele.

Mål opp rikelig med vann og kok opp. Ha i salt, ev 4-5 hele pepperkorn og eddik og kok opp på nytt.

Trekk kjelen vekk fra platen og legg i torske-skivene (de tykkeste skivene først). Sett kjelen på platen igjen og kok opp. Trekk kjelen til side og la fisken trekke i 5-6 min.

Vintergrønnsaker

Del grønnsaker opp i terninger , ca 7 dl , for eksempel gulrøtter, kålrot, persillerot, sellerirot og purre.

Kok grønnsakene i vann tilsatt salt og litt smør, Ikke mer vann enn at det står kant i kant med grønnsakene. Kok til de er knapt møre. Hell av og ta vare på kokevannet , dette brukes i sausen. Legg en liten smørklatt på grønnsakene og hold dem varme under lokk.

Sennepssaus

Finhakk sjalottløk og surr den i smør til den er myk, uten at den tar farge. Rør inn hvetemel og spe med varm grønnsakkraft og fløte / melk til en fyldig saus. . Kok opp og la trekke i 5-6 min. Smak til med sennep , salt og pepper. Vend de kokte grønnsaken inn i sausen.

Dryss med sprøstekt bacon.

Server med kokte poteter.

Mer innhold fra TV 2