Kremet pasta med laks

En rask, enkel og supergod pastarett med laks, tomat, spinat og parmesan.

PASTA OG LAKS: En kremet pasta med laks og masse digg. Foto: Knut Erik Skistad / God morgen Norge
PASTA OG LAKS: En kremet pasta med laks og masse digg. Foto: Knut Erik Skistad / God morgen Norge

I dag hadde vi besøk av hobbykokk og kokebokforfatter Helle Ørbeck. Her er hennes oppskrift på kremet pasta med laks.

Dette trenger du til 4 personer:

  • 400 g laks eller ørret i skiver
  • 1/2 ts salt
  • Pepper
  • 1/2 ts hvitløkspulver eller finhakket fersk hvitløk
  • 1/2 ts paprikapulver
  • 1 ts sitronsaft
  • Smør eller olje til steking

Saus og tilbehør:

  • 2 gule løk
  • Ca. 250 g små tomater
  • 3 dl kremfløte eller matfløte ev plantebassert fløte / rømme for melkefritt
  • 60 -100 g fersk spinat
  • 50 g revet parmesan
  • 1 ts smør eller olje til steking
  • 1 ½ dl av kokevannet fra pasta
  • Ca. 400 g tagliatelle eller spagetti
  • ½ ts salt
  • ½ pepper
  • ½ ts finhakket hvitløk eller hvitløkspulver

Slik gjør du:

Stek lakseskivene 3-4 minutter på hver side i en middels varm panne med smør eller olje. Press litt sitron på lakseskivene og dryss med salt, pepper paprikapulver og eventuelt hvitløk. Legg lakseskivene til side, mens du lager sausen.

Del løken i tynne båter eller finhakk den og stek blank i litt smør (i pannen du stekt fisken i). Tilsett tomater og la den bli myke. Tilsett fløte, kok opp før spinat tilsettes. Rør om til spinaten «faller sammen».

Kok opp vann til pasta, tilsett salt etter anvisning på pastapakken. Kok etter anvisning på pakken. Ta vare på ca. 1 ½ dl av pastavannet og hell i fløtesausen. Tilsett finrevet parmesan og la den smelte inn i sausen.

Smak til med grovmalt pepper eventuelt litt salt, pepper og hvitløk. Husk at parmesan også er salt. Kok opp og la trekke i ca. 5 minutter. Legg fiskestykkene tilbake i sausen. Smak til med salt og pepper.