Oppskrift: Fiskesuppe

Kremet fiskesuppe med karri og rotgrønnsaker

Prøv en ny vri på fiskesuppa: Her med sellerirot, poteter og gulrøtter og med et hint av karri.

BUGNENDE FISKESUPPE: Lag en lekker og mettende suppe full av grønnsaker og litt sting. Foto: Knut Erik Skistad
BUGNENDE FISKESUPPE: Lag en lekker og mettende suppe full av grønnsaker og litt sting. Foto: Knut Erik Skistad

    – Her er en gyllen mulighet til å dypdykke i fryseren din for å lage en god suppe. Det gjorde jeg, og fant frossen fisk av den billigste sorten fra frysedisken. Så hadde jeg noe sellerirot til overs. Dette blir en god suppe, forteller Wenche Andersen.

    Hun tipser om å tine frossen fisk langsomt i kjøleskapet – for hvis den tiner for fort, vil iskrystallene i fisken sprenge og ta med seg væske. Da ender man opp med en fisk som ikke er så saftig.

    – Har du ikke fiskekraft, så går det bra. Man kan for eksempel gjøre som meg og bruke én fiskebuljongterning og én grønnsaksbuljongterning, sier Wenche.

    Dette trenger du

    • 2-4 poteter, kokefaste
  • 1 mellomstor løk
  • 3 skiver sellerirot eller 1-2 persillerøtter
  • 1-2 gulrøtter
  • 1 -2 ss smør eller nøytral olje til steking
  • Ca. 8 dl vann, ev. tilsatt 2 fiskebuljong- eller grønnsaksbuljongterninger. Du kan også blande inn litt eplejuice).
    Har du fiskekraft, bruk den – da trenger du ikke fiskebuljongterning.
  • 2- 3 dl matfløte, ev. plantebasert «fløte» for melkefri
  • Jevn ev. med maisenna rørt ut i litt melk eller fløte
  • Salt, pepper og karri (begynn med 1 ts)
  • 400-500 g fisk. Du kan bruke både rød og hvit fisk – velg det du har! Frossen fisk bør tines før den legges i suppen. Du kan også bruke fiskepudding eller fiskeboller i terninger.
  • Ev. kan noen frosne grønne erter tilsettes mot slutten

Slik gjør du

Skrell og finhakk løk og del poteter og grønnsaker i terninger eller tynne staver.

Varm olje eller smør i en kasserolle. Tilsett finhakket løk og la den surre seg blank. 

Tilsett poteter, grønnsaker i terninger og karri. Rør om og og la surre/steke uten å ta farge i 3-4 min.

Tilsett vann/kraft og kok til grønnsakene er knapt møre.

Tilsett fløte i suppen og gi suppen et raskt oppkok. Smak så til med salt, litt mer karri og ev. pepper. Jevn suppen med maisennamel rørt ut i litt vann, melk eller matfløte. 

Kok opp. Trekk kasserollen vekk fra platen. Tilsett fisk i biter og erter, vend lett om. 

Senk temperaturen til det laveste og la stå og trekke til fisken er kokt, ca. 3-4 min. Tiden er avhengig av størrelsen på fiskebitene. Bedre litt for lite kokt enn for mye!

Server med brød eller flatbrød og ev. litt pisket mykt smør eller rømme smakt til med sitron og hakkede urter.