Koteletter i form

Appelsin- og ingefærmarinerte

Denne retten kan lages i leirgryte / rômertopf ( se tips) , eller den kan lages i stekepanne/ ildfast fat.

Lag en marinade ved å blande sammen finrevet skall av 1 appelsin, saft av 1 appelsin, finhakket hvitløk, ingefær og chili ( skarp ut frø for å gjøre retten mild) og olje.

Legg kotelettene i marinaden 20-30 min på kjøkkenbenken.

Rens og del poteter i båter, gulrøtter og kålrot i staver og sjalott løk i to.

Legg i et ildfast fat , dryss over salt og pepper, legg over litt frisk timian og vend inn litt av marinaden fra kjøttet.

Stek i varm stekeovn ved 225 oC i ca 40 min.

Skjær av skall og hvite hinner på de 2 siste appelsinene , del i båter og legg over i formen med poteter og grønnsaker de siste 10 min.
Vend lett om.

Stek kotelettene i olje tilsatt smør / margarin i 3-4 min på hver side på middels varme.
Hell over resten av marinaden mot slutten av steketiden.

Server med den gode sjyen og en liten ”klatt ” rømme eller crème fraiche.

Tips:

Rômertopf (leirgryte):

Legg gryten i vann ca 1 time før den skal brukes.
Ny gryte bør ligge i vann 8-10 timer.

Lag marinade som beskrevet over.
Legg poteter, grønnsaker og skrellet appelsin i båter i formen.
Legg over koteletter og hell over marinaden.
Legg på lokk og sett i kald stekeovn.
Sett ovnen på 200 oC og stek i ca 1 ½ time .

Mer innhold fra TV 2