Kongekrabbe

Kongekrabbe ”bakt” på krydret saltseng i panne servert med safran risotto og urtesaus

Kongekrabbe

Legg først et tykt lag med grovsalt i pannen ( ca 1 cm)

Legg i hel pepper, 1 sitron delt i fire, hvitløk, korianderfrø og hele stjerneanis( kjøpes på apotek)

Legg passe store biter med krabbeklør med skall i salt/ krydderblandingen. Sett på lokk og la krabben ”steke” ved høy varme i 5-6 min.

Avkjøl litt og bruk en saks til å klippe vekk skallet og server det hvite delikate krabbekjøttet.

Risotto.

Finhakk sjalottløk og surr i olje til løken er blank. Tilsett ris og la surre et par min før hvitvin tilsettes. Rør hele tiden mens vinen koker inn. Tilsett ca 2 dl kraft om gangen og la koke inn før ny kraft tilsettes. Tilsett safran sammen med siste del av kraften. Koketid ca 20 min.

Rør inn smør og smak til med salt og pepper.

Sitron og urtesaus.

Riv skallet av vaskede sitroner ( helst økologiske). Finhakk persille og hvitløk eller kjør alt i en liten hurtighakket. Tilsett olje og salt.