PÅ NORGESBESØK: Benjamin Ingrosso var på besøk i Norge denne uken for å promotere hans nye singel og kommende album. Foto: God morgen Norge
PÅ NORGESBESØK: Benjamin Ingrosso var på besøk i Norge denne uken for å promotere hans nye singel og kommende album. Foto: God morgen Norge

Kommer med avsløring om TV-serie: – Har aldri vært interessert i å synes i et sånt program

GOD MORGEN NORGE (TV 2): Hele livet har Benjamin Ingrosso ønsket å bli tatt på alvor som artist. Det har ikke alltid vært like enkelt.

En av Sveriges største superstjerner, Benjamin Ingrosso (24), stod på scenen for første gang da han var to år. Hans første låt ble skrevet i en alder av seks år, og siden har han skrevet én låt per dag, ifølge han selv. Som 17-åring fikk han sin første ofisielle platekontrakt, og det var da ballen begynte å rulle for alvor.

Selv om han gjør stor suksess i dag, har ikke veien til dit vært like enkel.

– Jeg hadde ikke så mange venner på skolen, dessverre. I pausen gikk jeg ned i musikkrommet, trakk for gardinene og skrev låter. Jeg tror jeg gikk på feil skole, forteller han åpenhjertig til God morgen Norge.

– Men jeg gjorde mye teater som liten, og da fikk jeg mange kolleger, så da jeg var åtte-ni år hadde jeg kolleger som var godt over 30 år, fortsetter han.

For det å interesse seg for mat og musikk var ikke spesielt kult på barneskolen. Det håper han har endret seg nå.

– Er det noen som har sagt unnskyld?

– Ja, jeg har faktisk hatt noen som har gjort det. Jeg visste da jeg var liten at jeg en dag kom til å få min revansj og at de kommer til å ville henge med meg.

Ville finne sin egen vei

24-åringens foreldre, Pernilla Wahlgren og Emilio Ingrosso, har hele livet vært låtskrivere og artister. Også hans besteforeldre er kjente skuespillere i Sverige.

Selv om han har blitt gjenkjent av fremmende hele livet, var Ingrosso tydelig på at han ønsket å lære seg ulike intstrumenter på egenhånd.

– Jeg ville finne min egen vei og gjøre det på min måte. Dette tankesettet hadde jeg allerede som barn, forteller han.

Derfor var han ikke særlig begeistret, da reality-programmet «Wahlgrens verden» begynte å rulle over TV-skjermene for tolv sesonger siden. I programmet følger vi hverdagen til hans mor og søster, Pernilla Wahlgren og Bianca Ingrosso.

– Jeg var bare i bakgrunnen iblant, for det var egentlig ingenting som jeg ville være med på. Men jeg bodde under hennes tak og da ble jeg tvunget til å være med på kamera.

– Hvorfor ville du ikke være med?

– Jeg har aldri vært interessert i å synes i et sånt type program. For meg har det vært viktig å bli tatt på alvor og at jeg ville drive med musikk. Folk visste ikke at jeg holdt på med musikk fordi man bare ble filmet hjemme i bakgrunnen, sier han og fortsetter:

– Jeg har alltid vokst opp med at man må bevise folk at man er mye mer enn bare en reality-fyr.

Nytt album

Og det har han klart. I tillegg til å ha fått sitt eget TV-program, som handler mat og musikk, representerte han Sverige i Eurovision i 2018. I mai ble han kåret til Årets Artist under svenske Grammys.

Nå er han også aktuell med albummet «Playlist», som lanseres 17. juni.

– Det er mitt første album på engelsk siden 2018, så det har jeg lengtet etter. Jeg har sluppet to svenske i mellomtiden, men nå er pandemien over og jeg skal forsøke å få min musikk utenfor Sverige, avlsutter han.