Kokt torsk med grønn ertepure , sennepssaus og sprøsstekt bacon
En viktig del av måltidet er nykokte gode poteter , gjerne mandelpotet.
Torsk:
Kok opp vann og salt og legg i torskestykkene. Kok opp på nytt og trekk kasserollen vekk fra platen. La trekke i 3-4 min til fisken er akkurat gjennomkokt . Tiden er avhengig av tykkelsen på fiskestykkene.
Grønn ertepure:
Kok opp vann og salt og legg i de ryste ertene, kok opp og la trekke ca 1 min. Slå av kokevannet .
Tilsett smør og mos ertene med en stavmikser . Smak til med ev litt mer smør eller litt fløte , salt og pepper.
Hvit saus:
Smelt smør , rør inn hvetemel og spe med varm melk under omrøring.
Kok opp og la sausen trekke 6-8 min. Smak til med sennep, salt og pepper.
Artikkelen er oppdatert