Knekkebrød og myntekonfekt

Oppskrifter fra Skafferiets kokebok

Knekkebrød

Løs opp gjæren i en miksebolle med litt av vannet. Hell i resten av vannet, saltet, rugmelet og til slutt hvetemelet. Elt deigen kraftig, helst med en kjøkkenmaskin. Strø litt rugmel over, dekk til med plastfolie og sett kaldt over natten.

Kna den hevede deigen og del den i 20 biter. Ha godt med mel på bakebordet og kjevle hver bit til en sirkel på størrelse med en liten asjett. Når du kjevler, må du være lett på hånden. Bytt deretter til et gammeldags rutekjevle og lag sirkelen større med dette. Legg leivene forsiktig over på en bakepapirkledd plate med hjelp av en stekespade.

Strø over litt maldonsalt og eventuelt tørkede urter. Stek på 250 grader 10-15 minutter. Avkjøl på rist. Oppbevar tørt.

Myntekonfekt

Miks sammen philadelphiaost, melis og melk i en kjøkkenmaskin. Tilsett peppermynte etter smak. Tilsett mer melis dersom blandingen er for løs.

Rull ca 35 små boller og legg dem over på en plate med bakepapir. Trykk bollene litt ned med en gaffel og sett dem i fryseren i ca 30 minutter.

Smelt sjokoladen forsiktig i vannbad. Dypp myntekonfekten i sjokolade og sett til avkjøling.

Mer innhold fra TV 2