Kjøttfri alternativ til julematen
Luke 15: Stadig flere nordmenn dropper kjøttet. Wenche møter etterspørselen med en vegetargryte.

I dagens luke lager Wenche vegetargryte med «varme krydder», servert med linser eller byggryn.
Linser eller byggryn kan også byttes ut med ris, pasta, bønner eller couscous.
Vil du se Wenche i aksjon? Se hele fremgangsmåten på TV 2 Sumo.
Vegetargryte:
- 1 aubergine
- 1 løk
- 2 fedd hvitløk
- 1 rød chili
- 1 ts frisk hakket ingefær
- 4 gulrøtter
- 1 liten squash
- 3 ss olivenolje
- Ca 2 1/2 dl grønnsaksbuljong
- 1 boks hakkede tomater
- 1 ts koriander
- ½ ts spisskum
- 1/2 ts kanel
- 1 dl rosiner
- 6-8 tørkede aprikoser
- Salt og pepper
- Saft og skall av 1 lime
- Frisk koriander eller mynte
Kokte linser eller byggryn (les fremgangsmåte på pakken):
- 1-2 ss olje
- 1/2 ts salt
- 2 ss persille
- 2 ss koriander
Slik gjør du det:
Del aubergine i terninger og dryss med salt. La stå med saltet i 10 -15 minutter. Det vil trekke ut bitterstoffene av auberginen. Skyll i rennende kaldt vann og la renne det godt av seg.
Rens og grovhakk løk og grønnsaker. Finhakk hvitløk og chilipepper. Varm oljen i en sauteringspanne, eller en panne med høye kanter.

Fres løk, hvitløk, chilipepper og krydder til løken er blank. Tilsett grønnsakene og la surre i 3-4 minutter. Tilsett kraft og hermetiske tomater. La det koke i 10-15 minutter. Tilsett rosiner og aprikoser i strimler og la det trekke videre 3-4 minutter.
Smak med salt og pepper. Dryss over frisk koriander ved servering.
Linser eller byggryn kan kokes mens vegetarretten står å trekker.
Skyll linser eller byggryn i kaldt vann, kok etter anvisning på pakken. Tilsett gjerne litt olivenolje i kokevannet.
Tilsett finhakkede urter og rør rundt og løft på linsene/grynene slik at de blir luftige og fine.
Legg linsene eller byggrynet på et fat og legg grønnsaksstuingen over.