Kanelbollekake i langpanne

Denne smakfulle kaken bakes uten gjær - etter en oppskrift Wenche fant fra barneskolen.

Dette trenger du:

  • 2 store egg (3 små) romtempererte
  • 180 g sukker
  • 200 g mykt, ikke smeltet smør
  • Ca. 180 g hvetemel (til passe fyldig konsistens)
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ½ dl melk, eventuelt vann

Fyll:

  • 75 g mykt smør
  • 3-4 ss brunt eller hvitt sukker
  • 1 ss kanel

Tips: Myke rosiner kan også vendes inn i fyllet

Glasur: Melis + vann, eventuelt litt saft fra sitron

Slik gjør du:

Kle en liten langpanne/form ca. 20x20 cm eller rundform 24/26 cm med bakepapir. Varm stekeovnen til 180 grader.

Visp sammen sukker og mykt smør til en luftig «masse». Visp inn ett og ett egg. Visp godt sammen mellom hvert egg, slik at deigen ikke skiller seg. Sikt i hvetemel blandet med vaniljesukker og bakepulver. Tilsett melken litt etter litt og rør til en glatt fyldig deig, bruk en slikkepott eller sleiv. Fordel deigen over i langpannen.

KANELBOLLEKAKE Foto: Wenche Andersen
KANELBOLLEKAKE Foto: Wenche Andersen

Rør sammen mykt smør, sukker og kanel og fordel over deigen med en teskje. Bruk skaftet (se bilde) bland smør og kanelblandingen lett i sikk sakk inn i deigen.

Stek på midterste rille i 35-40 minutter til gylden og gjennomstekt. Avkjøl kaken litt i formen før fyldig melisglasur fordeles over kaken.

Smaker best nystekt. Kan fryses og eventuelt lunes lett i stekeovn før serving .