Kalv med tunfisksaus
"Vitello tonnato"
Lages dagen før servering.
Brun fileten i stekepanne, sett inn et steketermometer, stek i varm stekeovn 125 oC til termometeret viser 55 oC.
Kok opp og avkjøl laken.
Legg avkjølt kalvefilet i laken og sett kaldt 6-8 timer.
Tunfisksaus:
La oljen renne godt av tunfisken.
Skyll og tørk av sardellfiletene/ ansjosene og finhakk eller kjør i en hurtigmikser sammen med eggeplommer, kapers, saft av ½ sitron, hvitvinseddik og 1 ss kraft fra steken.
Spe med olivenolje, litt om gangen, spe til en glatt kremaktig saus.
Tilsett ev litt mer av kraft fra steken.
Smak til med salt og pepper.
Anretning:
Skjær kalvekjøttet i tynne skiver og legg takstenvis på en tallerken.
Fordel tunfisksausen over og dryss over kapers.
Pynt med sitronskiver.
Se videre: