«Skal vi danse»-vinnerne:

– Jeg så på Ole og bare: «We’re so f*cked»

Vinnerparet var ikke så høye i hatten etter de så konkurrentene på parketten under lørdagens finale.

DANSET SEG TIL TOPPS: Alexandra Joner og Ole Thomas Hansen. Foto: Camilla Blok/God morgen Norge
DANSET SEG TIL TOPPS: Alexandra Joner og Ole Thomas Hansen. Foto: Camilla Blok/God morgen Norge

For første gang på seks år var det en kvinne som tok «Skal vi danse»-seieren hjem da den 19. sesongen ble avgjort i helgen.

Alexandra Joner (33) og dansepartner Ole Thomas Hansen (24) har høstet skyhøye poengsummer og ærefryktige dommeruttalelser hele veien.

Likevel turte de ikke feire på forskudd etter at Aslak Maurstad (31) og Marianne Sandaker (35) leverte en showdans – førstnevnte danset sågar på krykker – som høstet full pott fra dommerpanelet.

Med tårer i øynene utbrøt dommer Morten Hegseth at dette var noe av det vakreste han hadde sett.

«Dette blir jo ikke vår seier»

Joner beskriver det som «helt sinnssykt» at hennes og Hansens navn ble ropt opp som vinnere, nettopp fordi de også var blitt grepet av det andre parets krykkedans.

– Så rett før vi skal på lufta, så ser jeg på Ole og bare: «We’re so f*cked». For vi vil jo aldri klare å gjøre noe som overgår det der? Så da ga vi hverandre en skikkelig god klem, sier 33-åringen lattermildt.

– Vi var innstilte på at dette her ikke kom til å gå, supplerer proffdanser Hansen.

Duoen ble enige om at siste dans skulle de gjøre unna for deres egen del.

– Vi skulle være «happy» med en andreplass. «Dette blir jo ikke vår seier», forteller Joner om hva hun og Hansen slo seg til ro med under finalen.

Selv da de to finaleparene sto side om side, og Joners og Hansens navn ble ropt opp, klarte ikke sistnevnte å ta det innover seg.

– Altså, Aslaks navn begynner jo også på «A», så jeg trodde nesten det var hans navn som ble ropt opp! Også var det Alexandra likevel, sier 24-åringen leende.

Ringte sin avdøde bestemor

Både Joner og Hansen har hatt viktige familiære støttespillere underveis som har tilbrakt lørdagskveldene foran skjermen for å heie, og flere av dem befant seg blant publikum under finalen.

Én av Hansens viktigste heiagjengmedlemmer var farmoren, som hadde fulgt sesongen og barnebarnet tett denne høsten. Men som i midten av oktober dessverre ble syk og døde.

Bak øret har Hansen fått tatovert en hvit sløyfe, som er symbolet for lungekreftsaken. Den har han skaffet seg for å hedre farmoren, som han omtaler som en «supersupporter».

HVIT SLØYFE: Et symbol som brukes for å spre bevissthet rundt lungekreft, og som Ole Thomas Hansen har fått tatovert bak øret til ære for farmoren. Foto: TV 2
HVIT SLØYFE: Et symbol som brukes for å spre bevissthet rundt lungekreft, og som Ole Thomas Hansen har fått tatovert bak øret til ære for farmoren. Foto: TV 2

– Hun fulgte med på alle sendinger, både hjemme og på sykehuset, og jeg ringte henne hver lørdag etter sending. Jeg er sikker på at hun ville vært stolt nå, sier 24-åringen.

I disse telefonsamtalene pleide Hansen å oppdatere bestemoren om hvordan det hadde gått. Kanskje var det nettopp derfor at Hansen på automatikk tok opp telefonen for å slå hennes nummer lørdag kveld.

– Jeg bare gjorde den vanlige rutinen med å ringe alle jeg pleier å ringe. Jeg gikk inn på telefonen og inn på henne, også ringte jeg.

– Men det var jo ingen å få tak i der, sier 24-åringen.

FARMOR: Ole Thomas' bestemor passet på å få med seg alle barnebarnets danseprestasjoner, helt til hun ble syk og gikk bort i oktober 2023. Foto: Privat
FARMOR: Ole Thomas' bestemor passet på å få med seg alle barnebarnets danseprestasjoner, helt til hun ble syk og gikk bort i oktober 2023. Foto: Privat

Falt for pokalen (bokstavelig talt)

Alexandra Joner beskriver proffdanseren som «en maskin» i måten han har håndtert bestemorens sykdom og dødsfall på.

– Jeg var sånn: «Er det noe du trenger fra min side, annet enn at jeg kan kondolere og gi deg en klem?». Og da sa han at det gikk bra.

– «Ikke tenk på det, vi skal bare fokusere på dansen». «Dansen, dansen, dansen!», gjengir 33-åringen.

– Dans hjelper på mye, da – dans har vel hjulpet deg ganske mye også, sier Hansen med et smil.

Foreløpig har ikke duoen mottatt den omfangsrike pokalen ennå. Men Joner har forespurt dansepartneren om hun kan få lov å ha den hos seg den første måneden.

– Den blir som et skilsmissebarn, sier Joner.

– Men da må vi holde litt kontakt også, påpeker Hansen lurt.

Og nei, pokalen fikk ikke så mye som en skramme, tross Joners mye omtalte snubling da hun skulle strekke seg for å løfte den fra podiet.

– Jeg har liksom klart å holde meg gjennom 21 danser uten å tryne, også er det idet vi skal ta pokalen at … pang! Rett i bakken! sier Joner lattermildt.