Indiskinspirert kyllinggryte

Med naanbrød

Grovhakk løk, hvitløk, ingefær og chili (ta ut frø og hinner om du vil ha en mild smak).
Legg alt i en hurtighakker og miks sammen.

Varm olje i en stekepanne, tilsett løkblandingen og surr i 2-3 min, under omrøring.
Tilsett strimlet kyllingkjøtt, ev litt mer olje, og stek i 3 min.

Tilsett garam masala og gurkemeie og stek i ca 1 min, tilsett hermetiske tomater og kok videre i ca 1 min.
Rør så inn yoghurt ,litt salt og pepper. Ev litt vann om nødvendig.
Kok opp og la trekke i 6- 7 min.
Tilsett frosne erter de siste 2-3 min.
Frisk koriander tilsettes rett før servering.

Server med naanbrød eller poppadums, chutney og litt yoghurt.

Naanbrød:

Rør fersk gjær ut i litt fingervarm melk, tørrgjær tilsettes sammen med hvetemelet.
Tilsett resten av melken, smeltet smør, salt , sukker.
Arbeid inn til en smidig deig.

Dekk til bakebollen med plast og sett til heving minst 1 time.

Ta deigen ut på bakebord , del i biter og form/ kjevle til runde store flate kaker.
Legg på bakepapirkledt stekebrett.
Dekk med plast eller et kjøkkenhåndkle og sett til etterheving ca 30 min.
Pensle med litt kefir og dryss med sesamfrø eller spisskum.

Prikk med en gaffel rett før steking.

Stek på midterste rille i stekeovn ved 250 oC i 8-10 min.

Tips:

Stek gjerne ved grill og varmluft , snu dem etter halve steketiden, følg godt med slik at de ikke blir brent.

Tips:

Garam masala er et blandingskrydder og finnes i de fleste krydderhyller.

Se videre:

493238