Indisk kyllingsuppe

Med eple, ingefær og chili

God morgen Norge har besøk i kjøkkenet av Trine Sandberg som skriver Trines Matblogg .
Vi lager Indisk kyllingsuppe med eple , ingefær og chili, og baker naanbrød etter oppskrift fra Niru Kumras kokebok “Indisk mat på norske fat “.

Indisk kyllingsuppe:

Skjær kyllingfileter i strimler.

Fres løken i olje i en gryte, til den er blank og myk.
Ha i hvitløk, chili og ingefær og la det surre med noen minutter.
Tilsett gulrøtter, epler og karri og la dette surre ca 1 min, før du tilsetter kyllingkraft eller utblandet kyllingfond.
Kok opp og la det småkoke i ca 10-15 minutter.

Stek kyllingstrimlene raskt i olje/ smør i en stekepanne.
Krydre med salt og nykvernet pepper.
Kyllingen trenger ikke gjennomstekes.

Tilsett kyllingbiter og kokosmelk i suppegryten og gi la suppen trekke 4-5 min.
Kokosmelken kan eventuelt erstattes med fløte.
Smak til med mer karri, chili, salt og hvit pepper, om nødvendig.

Rett før servering, tilsett rikelig med koriander.
Serveres med godt brød, for eksempel naanbrød.

Tips : Suppen kan lages med linser i tilegg til kylling om du ønsker en mer mettende suppe.

Naanbrød:

Bland det tørre.
Smelt smør, tilsett kefir og varm til fingervarmt.
Arbeid sammen til en glatt deig og sett til heving ca 1 time.

Del i passende biter, trill til ”boller” og kjevle ut til passende størrelse.
Legg på stekebrett , dekk til og la etterheve ca 30 min.
Pensle med kefir (ev blandet med litt vann) og dryss med krydder eller frø.
Prikk med en gaffel , like før steking.

Stek i varm stekeovn 250 oC i 8-10 min på midterste rille.

Tips: Kombiner gjerne grill og varmluft, snu og stek ca 1 min på ”baksiden".

Mer innhold fra TV 2