I den sorte gryte
Hjort og øl fra vest
Tips:
Glutenfri - erstatt øl med kraft og 1 ss solbergsaft eller rognebærgelè.
Uten melk - erstatt smør med olje ved steking.
Skjær kjøttet i store terninger og brun i gryte. (Stor porsjon, brun i flere omganger).
Tilsett løk i båter, gulrøtter i skiver, finhakket hvitløk og timiankvister.
La steke i et par minutter.
Tilsett øl, kraft, eddik, sukker, salt, pepper og laurbærblad.
Kok opp og ta av ”skum” som legger seg på toppen.
La trekke under lokk i 1 – 1 ½ time, til kjøttet begynner å bli mørt.
Rens og del sopp i biter og brun i en stekepanne.
Først uten smør til soppkraft har kokt inn, så tilsettes smør, stek til soppen er gyllen.
Tilsett i gryten.
La trekke videre i 10-15 min.
Jevn med maisennamel utrørt i litt kaldt vann.
Smak til med salt og pepper.
Rett før servering, vend inn kaldt smør og dryss over persille.
Server med kokte eller mosede poteter.