Hvit dame

Bergensk festkake

Sukkerbrød:

Varm stekeovnen til 175 oC.

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.
Sikt sammen mel og bakepulver og vend lett inn i eggedosisen.
Stek i smurt form 20 - 22 cm, i forvarmet stekeovn, ca 30 min midt i stekeovnen.

Avkjøl på rist.

Makronbunn:

Finmal nøttene.
Bland de malte nøttene med mel og 100 g sukker.

Stivpisk eggehvitene med resten av sukkeret , 50 g.
Vend lett inn blandingen av nøtter, mel og sukker i de stivpiskede eggehvitene.
Bruk en slikkepott.

Hell røren i smurt 20-22 cm form( bakepapir i bunnen).Samme størrelse som sukkerbrødet.
Stek midt i varm stekeovn 100 oC ca 1 time.
Bunnen skal være sprø og tørr.

Avkjøl.

Montering:

Visp fløte til krem.

Del sukkerbrødet i 2-3 lag.
Dynk kakebunnene med melk eller juice.
Fordel rørte jordbær på det nederste laget, legg makronbunnen over og fordel over rørte jordbær.
Legg på et lag med krem og legg på neste sukkerbrød og fordel over rørte bær og krem.

Stryk krem på toppen og rundet kaken.

Legg over marsipanlokk.
Klem det lett inn mot kantene med hendene.
Skjær bort overflødig marsipan.
Pynt med marsipanroser eller valnøtter og krem.

La kaken ”sette” seg 3-4 timer før servering.

Jordbær legges på toppen av kaken rett før servering.