Hvetekringle og hveteboller med varm sjokolade

Smelt smør, tilsett melk og varm til lunken / fingervarm. Rør ut gjæren i litt av væsken. Rør eggene ut i resten av melken.

Ha alt det tørre i bakebollen og tilsett væske mens maskinen går. Elt deigen i maskin i 8-10 min, til den blir glatt, smidig og blank. Dekk til bakebollen og sett til hvil/ heving i 30-40 min. Ta deigen ut på bakebordet , del i to emner. Del og trill ut det ene emnet til boller , tilsett ev rosiner og sett på bakepapirkledt stekebrett. Kjevle den andre emnet ut til et rektangel, smør over mandelmasse eller en blanding av mykt smør, sukker, kanel og rosiner. Rull sammen og legg på et bakepapirkledt stekebrett med skjøten ned . Dekk til og etterhev i 40-50 min. Stek først bollen på midterste rille i varm stekeovn ved 230 o C i 8-10 min. Pensle ev med egg før og etter steking.

Senk temperaturen til 200 oC og stek kringlen på nederste rille i 20-25 min.

Kringlen kan ev pensles med egg og drysses med perlesukker og mandelflak før steking.

Avkjøl

Varm sjokolade:

Bryt sjokoladen i biter og la den smelte i litt av melken over svak varme . Visp inn resten av melken og varm opp til kokepunket. Smak til med sukker og krydder.

Vil du ha litt mer ”sting” i den varme sjokoladen , prøv med litt chilipulver.

Server med krem.

Mer innhold fra TV 2