Høstsmørbrød
med soppstuing, tyttebær og sprøstekt skinke
Begynn med å steke skinke.
Varm stekeovnen til 250 oC. Legg skinkeskivene på et bakepapirkledt stekebrett, og stek midt i varm stekeovn i ca. 5 min til skinken er sprø og tørr. Legg de over på kjøkkenpapir slik at overflødig fett trekkes ut.
Pensle brødskivene med olivenolje og legg på stekebrettet skinken ble stekt på. Stek i varm stekeovn i 5-6 minutter til skivene er sprø.
Del et fedd hvitløk i to og gni over brødskivene.
Del sopp i biter og finhakk sjalottløk. Stek dette i smør i en varm stekepanne til soppen er gyllen og soppvæsken er kokt inn. Tilsett rømme/crème fraiche og kok opp. Finsnitt vårløk og ha i stuingen, smak til med soyasaus, salt og pepper. Rør inn tyttebær rett før servering, spar noen til pynt.
Anrett soppstuingen på de stekte skivene og avslutt med sprøstekt skinke og litt grønn salat.