Høstlig spekemat på fjøl

Wenche byr på deleretter – perfekt til høstmørket.

SPEKEMAT: Perfekt høstmat på et fat. Foto: TV 2
SPEKEMAT: Perfekt høstmat på et fat. Foto: TV 2

Litt avhengig av tilbehør beregne 100-150 g spekemat pr person.

Til ca 4 personer

  • 400-500 g spekeskinke, fenalår og spekepølser (velg norsk spekeskinke og spekepølser)
  • 12-14 runde sukkererter
  • 2-3 tomater i båter eller 8-10 hele små tomater
  • melon og reddiker (legg reddikene i kaldt vann slik at de blir sprøe)
  • smakfull hvit ost i biter/terninger
  • ruccolasalat eller bladpersille
  • lune saltkokte små morene poteter
  • mykt smør eller smakt til med finhakkede urter
  • flatbrød og potetlefser eller store potetlomper

Rens/stringle sukkererter og kok dem i 2 minutter i lettsaltet vann. Avkjøl dem i iskaldt vann og legg på kjøkkenpapir for å trekke ut vannet.

Anrett på fat: Spekeskinke og fenalår i tynne skiver, spekepølser i skiver eller staver, grønnsaker, melon i biter, ost i treninger og ruccolasalat.

Server med mykt smør/kryddersmør, og flatbrød og/eller potetlefser.