
Høstlig spekemat på fjøl
Wenche byr på deleretter – perfekt til høstmørket.
Litt avhengig av tilbehør beregne 100-150 g spekemat pr person.
Til ca 4 personer
- 400-500 g spekeskinke, fenalår og spekepølser (velg norsk spekeskinke og spekepølser)
- 12-14 runde sukkererter
- 2-3 tomater i båter eller 8-10 hele små tomater
- melon og reddiker (legg reddikene i kaldt vann slik at de blir sprøe)
- smakfull hvit ost i biter/terninger
- ruccolasalat eller bladpersille
- lune saltkokte små morene poteter
- mykt smør eller smakt til med finhakkede urter
- flatbrød og potetlefser eller store potetlomper
Rens/stringle sukkererter og kok dem i 2 minutter i lettsaltet vann. Avkjøl dem i iskaldt vann og legg på kjøkkenpapir for å trekke ut vannet.
Anrett på fat: Spekeskinke og fenalår i tynne skiver, spekepølser i skiver eller staver, grønnsaker, melon i biter, ost i treninger og ruccolasalat.
Server med mykt smør/kryddersmør, og flatbrød og/eller potetlefser.
Artikkelen er oppdatert