Høstkake i langpanne
med kryddermarinerte epler og rosiner
Begynn med å marinere eplene.
Kok opp eplejuice.
La den koke inn til ca 3 dl sammen med hel kanel, splittet vaniljestang og stjerneanis.
Tilsett honning, eplebåter(se tips) og rosiner.
La ligge i marinaden i 15-20 min.
Sil av marinaden og kok den inn til en tykk sirup.
De avsilte eplene og rosinene skal brukes i kaken og den innkokte marinaden servers ved siden kaken sammen med krem eller is.
Kake:
Rør smør og sukker hvitt.
Tilsett ett og ett egg under omrøring.
Sikt i hvetemel, krydder og bakepulver og vend inn hakkede hasselnøtter.
Rør inn kaldt vann helt til slutt.
Ha deigen i en bakepapirdekket langpanne.
Fordel de avsilte eplene og rosinene over.
Stek på nederste rille i varm stekeovn ved 175oC i 45-50 min.
Sjekk med en kakepinne om kaken er ferdig.
Kaken smaker best ”lun”.
Kan evt. varmes lett før servering.
Egner seg godt til frysing.
Server med krem/vaniljekesam evt. smak til med den innkokte marinaden.
Eller hell litt marinade over vaniljeis.
Tips: Har eplene tykt skall, bør de skrelles.