Høstens gresskarsuppe

Gresskarsuppe med, spekeskinke og brunet smør.

GRESSKARSUPPE: Høstens gresskarsuppe med spekeskinke. Foto: Knut Erik Skistad / God morgen Norge
GRESSKARSUPPE: Høstens gresskarsuppe med spekeskinke. Foto: Knut Erik Skistad / God morgen Norge

Dette trenger du til 4 personer:

  • 500 g renset gresskar
  • 1 liten løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 8 dl grønnsakskraft eller buljong
  • 2 dl kremfløte
  • Salt og sitronsaft til smak
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 1 ss smør til servering

Tilbehør:

  • 10 blader salvie
  • 2 ss smør
  • 12 skiver spekeskinke du liker selv
  • 100 g gresskarkjerner
  • 2 ss olivenolje

Slik gjør du:

Varm en kjele. Skjær løk og hvitløk i tynne skiver og svett i litt olje til den er blank før du har på gresskar i biter. Ha på grønnsakskraft og kok til gresskarene er møre. Kjør opp suppen. Tilsett så kremfløte. Smak til med salt og sitronsaft. Ved servering kan du ha i en skje med smør før du skummer suppen med en stavmikser.

Kok gresskarkjerner møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og spre de utover i en ildfast form. Ha over olivenolje og stek på 180 grader i 10 minutter før du vender i de og steker i 7-10 minutter til.

Ha 2 ss smør i en kjele og kok til det er «nøttebrunt», ha så i salviebladene og la de friteres.

Før du serverer strimler du spekeskinken i tynne strimler og sprer i tallerken. Hell over suppen og dryss over gresskarkjerner. Til slutt har du over en skje med salviesmør.

*I samarbeid med Gartner