Høstens gresskarsuppe
Gresskarsuppe med, spekeskinke og brunet smør.

Dette trenger du til 4 personer:
- 500 g renset gresskar
- 1 liten løk
- 1 fedd hvitløk
- 8 dl grønnsakskraft eller buljong
- 2 dl kremfløte
- Salt og sitronsaft til smak
- 1 ss nøytral olje til steking
- 1 ss smør til servering
Tilbehør:
- 10 blader salvie
- 2 ss smør
- 12 skiver spekeskinke du liker selv
- 100 g gresskarkjerner
- 2 ss olivenolje
Slik gjør du:
Varm en kjele. Skjær løk og hvitløk i tynne skiver og svett i litt olje til den er blank før du har på gresskar i biter. Ha på grønnsakskraft og kok til gresskarene er møre. Kjør opp suppen. Tilsett så kremfløte. Smak til med salt og sitronsaft. Ved servering kan du ha i en skje med smør før du skummer suppen med en stavmikser.
Kok gresskarkjerner møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og spre de utover i en ildfast form. Ha over olivenolje og stek på 180 grader i 10 minutter før du vender i de og steker i 7-10 minutter til.
Ha 2 ss smør i en kjele og kok til det er «nøttebrunt», ha så i salviebladene og la de friteres.
Før du serverer strimler du spekeskinken i tynne strimler og sprer i tallerken. Hell over suppen og dryss over gresskarkjerner. Til slutt har du over en skje med salviesmør.
*I samarbeid med Gartner