Honning og sennepsglasert lammestek

Servert med ovnsbakte rotgrønnsaker

La lammelåret ligge i romtemperatur i ca 2 timer før steking.

Varm stekeovnen til 200 oC.

Rens og del grønnsaken i store biter og legg i langpannen. Vend inn salt og pepper, fordel over 1 stilk frisk rosmarin, og hell over olivenolje og øl.

Dryss steken med salt og pepper. Bland sammen sennep og honning og gni inn steken. Stikk inn et steketermometer i den mest kjøttfulle delen av steken.

Sett langpannen på nederste rille i stekeovnen, legg steken på rist over langpannen. Stek i ca 15 min. Senk temperaturen til 150 oC, stek til steketermometeret viser 63 oC. (1 ½ - 2 timer avhengig av tykkelsen på steken.)

Blir grønnsakene tørre, hell ev over litt mer øl.

Ta ut steken og la den hvile ca 30 min før den skjæres opp.

Øk ev temperaturen i stekeovnen til 175 oC hvis grønnsakene ikke er møre.

Tips: Lammesadel tilberedes på samme måte, kjernetemperatur den samme, men steketiden kortere.

Lag tynne snitt i det ytterste skinnet på sadelen.