Hjemmelaget vaniljekrem
Vaniljekrem brukes i en rekke oppskrifter. Her har du en god grunnoppskrift.

God morgen Norge
Her er Wenche Andersen sin grunnoppskrift på vaniljekrem. Det er ikke vanskelig å lage, ikke tar det lang tid - også blir det ekstra godt.
Dette trenger du:
- 4 stk eggeplommer
- 40 g maisennamel
- 75 g sukker
- 1 stk splittet vaniljestang
- 2,5 dl fløte
- 2,5 dl melk
Slik lager du vaniljekrem:
- Pisk sammen eggeplommer, maisennamel, sukker og ca. 1 ½ dl av melk- og fløteblandingen i en bolle.
- Hell resten av melk- og fløteblandingen, splittet vaniljestang og frø i en tykkbunnet kasserolle, gjerne med teflonbelegg.
- Kok opp under omrøring, ikke fosskoke, kun til kokepunktet.
- Hell den varme melk og fløteblandingen i bollen med eggeblanding, visp godt hele tiden.
- Hell blandingen tilbake i kasserollen og kok opp under omrøring. Rør godt så det ikke fester seg i bunnen. Rør godt til du får en tykk krem.
Artikkelen er oppdatert