Hjemmelaget karbonade
Med rotmos og ovnsstekte poteter
Begynn med rotmos:
Skrell og del i biter, -3 gulrøtter, 3 skiver kålrot, 2 skiver sellerirot og ½ løk.
Kok møre i vann.
Hell av mesterparten av vannet , tilsett 2-3 ss smør og mos sammen.
Smak til med salt, pepper og revet muskatnøtt.
Ovnsstekt poteter:
Del poteter i båter og legg i et ildfast fat.
Tilsett olivenolje ( eller annen olje) , salt , pepper og tørre urter, for eksempel timian , oregano eller en urteblanding.
Vend lett om.
Stek i stekeovn / varmluft ved 200 o i ca 40 min.
Karbonader:
Arbeid sammen karbonadedeig og resten av ingrediensene.
Stek en liten prøvekarbonade for å sjekke smak og konsistens. (kan variere noe fra karbonadedeig til karbonadedeig).
Form til store litt tykke karbonader og stek i olje / smør.
Artikkelen er oppdatert