Hjemmelaget gnocchi
Det er ikke vanskelig å lage hjemmelaget gnocchi - her laget med mandelpotet.

God morgen Norge
Kokk og gladgutt Christer Rødseth deler sin oppskrift på hjemmelaget gnocchi.
Dette trenger du:
- 500 g skrelt mandelpotet
- 200-300 g tipo 00 mel eller tipo 0
- 30 g revet parmesan
- 3 stk eggeplommer
- Litt salt
- 1 ss smør
- 1 ss solsikkeolje
Slik lager du gnocchi:
- Potetene kokes/trekkes i vann til de er møre. Hell av vannet og ha potetene tilbake i kjelen slik at alt vann dampes godt av.
- Mos så potetene gjennom en melsikt eller lignende i en bolle.
- Bland inn mel, egg, parmesan og salt. Bland det godt sammen til en deig. Deigen kan trenge litt mer mel. Deigen skal være fast, men samtidig ha en myk konsistens.
- Rull deigen i pølser og kutt i biter. Rull de så til små baller og trykk på en gaffel for å få mønster.
- Kok gnocchien i lettsaltet vann til de flyter og avkjøl.
Artikkelen er oppdatert