Oppskrift: Gnocchi

Hjemmelaget gnocchi

Det er ikke vanskelig å lage hjemmelaget gnocchi - her laget med mandelpotet.

GNOCCHI: Christer Rødseth sine hjemmelagde gnocchi. Foto: Knut Erik Skistad / God morgen Norge
GNOCCHI: Christer Rødseth sine hjemmelagde gnocchi. Foto: Knut Erik Skistad / God morgen Norge

Kokk og gladgutt Christer Rødseth deler sin oppskrift på hjemmelaget gnocchi.

Dette trenger du:

  • 500 g skrelt mandelpotet
  • 200-300 g tipo 00 mel eller tipo 0
  • 30 g revet parmesan
  • 3 stk eggeplommer
  • Litt salt
  • 1 ss smør
  • 1 ss solsikkeolje

Slik lager du gnocchi:

  1. Potetene kokes/trekkes i vann til de er møre. Hell av vannet og ha potetene tilbake i kjelen slik at alt vann dampes godt av.
  2. Mos så potetene gjennom en melsikt eller lignende i en bolle.
  3. Bland inn mel, egg, parmesan og salt. Bland det godt sammen til en deig. Deigen kan trenge litt mer mel. Deigen skal være fast, men samtidig ha en myk konsistens.
  4. Rull deigen i pølser og kutt i biter. Rull de så til små baller og trykk på en gaffel for å få mønster.
  5. Kok gnocchien i lettsaltet vann til de flyter og avkjøl.