Hjemmelaget barnegrøt

Lag ditt eget grøtpulver og server en næringsrik grøt til de minste.

BARNEGRØT: Lag hjemmelaget grøt til de minste. Foto: Knut Erik Skistad / God morgen Norge
BARNEGRØT: Lag hjemmelaget grøt til de minste. Foto: Knut Erik Skistad / God morgen Norge

I dag hadde Wenche besøk av kokebokforfatter Ida Gran-Jansen. Her er hennes oppskrift på en næringsrik barnegrøt.

Det er en fordel å bløtlegge pulveret i minst 1 time. Når du er hjemme kan du f.eks. blande grøtpulver og dobbelt så mye vann, sett i kjøleskapet til morgenen etter. Kok så opp, eller tilsett litt kokende vann som du rører inn i grøten. Litt morsmelk eller morsmelkerstatning (mme) er også fint for næring og smak.

Dette trenger du:

  • 2 dl havregryn
  • 1 dl havrekli
  • 2 dl hirseflak
  • 1 dl rødt linsemel
  • 0.5 dl sesamfrø

Slik gjør du:

1: Ha alt i en blender og kjør det til pulver. Du må nok riste på beholderen noen ganger for å få alt til å blende seg.

2: Ha over i en krukke.

3: For å lage grøten kan du røre inn ca. dobbelt så mye kokende vann som grøtpulver i en skål. Jeg har også i litt most banan/blåbær/bringebær/jordbær aprikosmos eller en annen c-vitamin kilde.

4: Med fordel kan du, kvelden før, blande grøtpulver og dobbelt så mye vann, sette i kjøleskapet for å bløtlegges.

Morsmelk eller morsmelkerstatning (mme) er også fint å røre inn, så kjenner barnet igjen smaken.

Tips: Hvis barnet ditt allerede er vant til å få grøtpulver fra butikken, så burde du starte å tynne ut grøten. Start f.eks. med 80% kjøpegrøt og 20% av hjemmelaget grøtpulver. Så fortsetter du nedover gradvis helt til barnet ditt spiser 100% hjemmelaget. Kjøpegrøt er veldig søtt, så du må nok prøve litt tid på å få barnet over på hjemmelaget.

Får du ikke tak i rødt linsemel, kan du ha tørre røde linser i en blender og kjøre det til pulver.